Tips voor het vinden van sponsors voor je club

Essentiële tips voor het aantrekken van sponsors voor jouw sportclub.

Steun voor clubs

Zijn jullie toe aan een nieuw scorebord? Zijn de oude voetballen versleten, of dromen jullie ervan om deel te nemen aan dat toernooi in Duitsland? Als je jezelf hierin herkent, is het hoog tijd om op zoek te gaan naar extra sponsors of andere financiële steun. DLC SportSystems begrijpt dat dit best moeilijk kan zijn en heeft daarom enkele adviezen en ideeën voor jullie op een rijtje gezet.

1. Sponsoring van grote bedrijven

Het verschil tussen fondsenwerving en sponsoring van grote bedrijven is belangrijk om te begrijpen. Grote bedrijven kunnen interesse hebben om zich achter een maatschappelijk doel te scharen. Een doel dat in lijn ligt met hun missie en wat ze zelf willen uitdragen als boodschap. Als kleinere sportclub is het minder evident dat een groot bedrijf zal inzetten op jullie kleinschalig initiatief. Anderzijds bieden bedrijven financiële ondersteuning vaak aan omdat ze een win voor hen zien door de extra exposure bij jullie leden en fans.. DLC SportSystems adviseert clubs om zich te richten op deze win die je aan elke sponsor kan bieden. Dit kan variëren van het tonen van het bedrijfslogo op teamtenues of uitnodigingen tot banners bij thuiswedstrijden en online zichtbaarheid. Het is essentieel om in de sponsoraanvraag duidelijk te maken welke voordelen de sponsor kan verwachten. Zorg voor een mooie presentatie met duidelijke cijfers en afbeeldingen van hoe de zichtbaarheid zich vertaalt. Je geeft hen cijfers over het aantal leden, over het aantal fans die je bereikt offline en online. Je geeft ook aan in welke regio je de fans vooral kan situeren. Je denkt ook na over welke locatie en welk kanaal of drager het meest win biedt voor beide partijen. Onze LED Scoreborden, InfoScreens, MediaScreens en LED Perimeters kunnen hier een enorme meerwaarde betekenen en verdienen zichzelf op deze manier terug.

Tips voor aanvragen:

  • Benoem alle mogelijkheden die je de sponsor kan bieden voor exposure.
  • Maak een informatie-leaflet voor waarin je duidelijke cijfers geeft over jullie kanalen en bereik
  • Toon welke media-aandacht je als team eerder kreeg in jouw regio..
  • Schrijf een beknopte, gerichte sponsor aanvraag en personaliseer deze voor elk bedrijf.
  • Wees realistisch over het gevraagde bedrag en leg uit welke kosten jij maakt om de sponsor deze zichtbaarheid te kunnen geven

*DLC SportSystems kan ondersteuning bieden omdat we niet gewoon een product/service leveren maar een echte partner worden die meedenkt met uw club!

Sponsorvoorstelling bij KM Torhout

2. Regionale ondernemingen als sponsors

Een alternatief voor grote bedrijven is het benaderen van lokale, kleinere ondernemingen. Hierbij blijft de focus op zichtbaarheid, en clubs kunnen ook denken aan andere vormen van steun dan puur financieel. Dit kunnen kortingen zijn bij lokale winkels of lidmaatschappen voor fitnessclubs bijvoorbeeld. Net als bij grote bedrijven is het belangrijk om de aanvraag persoonlijk te maken en de wederzijdse waarde te benadrukken. Bij lokale ondernemingen is het belangrijk om in gesprek te kunnen gaan om de voordelen te kunnen uitleggen. Klassiek wordt bij sponsoring nog te vaak gedacht aan enkel truitjes of de jaarlijkse barbecue.

3. Crowdfunding - Samen Sterk

Crowdfunding is een moderne manier om steun te krijgen voor je sportteam. Door een duidelijk doel en benodigd bedrag te stellen, kunnen vrienden, familie en zelfs vage kennissen bijdragen aan jullie succes. Een crowdfunding moet je echt dragen als club en dit betekent dat je enthousiaste mensen in je club nodig hebt die een inspirerend crowdfundingproject kunnen lanceren. Het is aan te raden om iets terug te geven, afhankelijk van de grootte van de bijdrage. DLC SportSystems benadrukt het belang van een heldere beschrijving van jullie behoeften en het linken van de crowdfunding naar al jullie sociale mediakanalen.

LED Scorebord, InfoScreen, MediaScreen en LED Perimeter

Multifunctioneel LED Scorebord met heldere displays en geavanceerde functies

LED Scorebord

Een nauwkeurig en goed zichtbaar scorebord is essentieel voor elke sportclub. Het LED Scorebord van DLC SportSystems biedt heldere en dynamische weergave van scores, speeltijd en andere relevante informatie. Met aanpasbare functies kunnen jullie de uitstraling van het scorebord personaliseren en vlot alle sponsorlogo's integreren, waardoor het een win-win is voor zowel de club als de sponsors.

InfoScreen

Houd fans op de hoogte van belangrijke informatie en nieuwtjes met het DLC InfoScreen. Dit moderne informatiesysteem geeft de mogelijkheid om aankondigingen, bewegwijzering naar kleedkamers, starturen en teamstatistieken en andere relevante content te tonen. Gebruik het InfoScreen om een boeiende sfeer te creëren en de betrokkenheid van het publiek te vergroten.

MediaScreen

Breng jullie sportevenementen tot leven met het DLC MediaScreen. Dit krachtige visuele platform stelt jullie in staat om hoogtepunten, herhalingen en live-beelden te delen. Fans zullen genieten van een meeslepende ervaring, terwijl sponsors profiteren van enorme extra zichtbaarheid via deze dynamische en opvallende schermen.

LED Perimeter

Voor clubs die streven naar maximale zichtbaarheid en interactie met hun publiek, is de LED Perimeter een uitstekende keuze. Plaats dit digitale reclamebord langs het veld en biedt sponsors de mogelijkheid om hun boodschap op een opvallende manier te presenteren. De LED Perimeter is aanpasbaar en kan worden gebruikt voor live-updates, sponsor promoties en meer.

Indoor hockey: Jongeren op het veld

Door te investeren in deze sporttechnologie verbeter je niet alleen de spelervaring voor jullie teams en fans, maar bieden jullie ook aantrekkelijke mogelijkheden voor potentiële sponsors. Het is een strategische stap om zowel de sportieve als zakelijke aspecten van jullie club te versterken.

Neem contact op met DLC SportSystems voor meer informatie over hoe deze innovatieve oplossingen jullie club kunnen helpen. Ontdek de mogelijkheden van LED Scoreborden, InfoScreens, MediaScreens en LED Perimeters voor een interactiever sportseizoen met hogere inkomsten en een betere beleving voor iedereen betrokken bij de club.