LED-Perimeter Boarding: Sportreclame met Innovatieve LED-Technologie

Een foto van de LED-borden rondom een voetbalveld.

Digitale reclameborden langs sportvelden zijn tegenwoordig niet te missen. Deze opvallende lichtreclames, beter bekend als LED-boarding of LED-perimeter boarding, dienen als krachtige communicatiemiddelen voor sponsors en het verstrekken van praktische informatie aan supporters. In dit artikel verkennen we de toepassingen, voordelen en trends van LED-perimeter boarding, en hoe het niet alleen een visuele blikvanger is, maar ook een slimme zet voor extra inkomsten voor sportclubs en bedrijven.

Toepassingen van LED-Reclameborden

LED-boards hebben diverse toepassingen, variërend van reclameschermen tot informatiedisplays en zelfs video-schermen voor het afspelen van dynamische content. Ze zijn beschikbaar als vaste reclameborden en als mobiele LED-boards die flexibel kunnen worden ingezet tijdens evenementen binnen sportclubs. Dit maakt ze uiterst veelzijdig en geschikt voor verschillende situaties.

Voordelen van LED-Perimeter Boarding

Energiezuinig: LED-technologie staat bekend om zijn energiezuinigheid, wat niet alleen gunstig is voor het milieu, maar ook resulteert in lagere operationele kosten.

Meerdere Sponsors Mogelijk: In tegenstelling tot statische borden kunnen LED-boards meerdere sponsors in één rotatie tonen, waardoor sportclubs extra inkomsten genereren.

Naadloos Beeld: Door het modulaire ontwerp kunnen LED-perimeterborden naadloze beelden creëren, wat een optimale kijkervaring oplevert.

Een foto van de rand van een voetbalveld met LED-borden.

Blikvanger door Bewegende Beelden: De mogelijkheid om dynamische content en bewegende beelden weer te geven, trekt de aandacht van het publiek en vergroot de impact van de boodschap.

Gebruiksvriendelijke Software: LED-boards worden vaak geleverd met gebruiksvriendelijke software voor eenvoudig beheer en controle van de weergegeven content.

Hoge Resolutie: Met een hoge pixeldichtheid bieden LED-boards een indrukwekkende resolutie, zelfs op grote oppervlakken.

Zeer Hoge Lichtopbrengst: LED-technologie zorgt voor een helder en goed zichtbaar beeld, zelfs bij verschillende lichtomstandigheden.

Lange Levensduur: LED-lampen hebben een langere levensduur dan traditionele verlichtingstechnologieën, wat resulteert in minder frequent onderhoud en vervanging.

Flexibele Afmetingen: LED-perimeterborden zijn beschikbaar in diverse afmetingen, zowel qua lengte als hoogte, en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de locatie.

Geschikt voor Zowel Indoor als Outdoor Gebruik: Of het nu binnen een sportzaal is of langs de zijlijn van een voetbalveld, LED-boards zijn geschikt voor diverse omgevingen.

LED-Reclame voor Sportclubs & Bedrijven

Sportclubs en bedrijven met sportinfrastructuur maken veelvuldig gebruik van LED-perimeterborden. Deze borden vinden hun plaats in stadions, sporthallen, racebanen en andere professionele sportomgevingen. De meest voorkomende toepassingen zijn te vinden op sportvelden zoals mini-voetbalvelden, voetbalvelden, handbalvelden, volleybalvelden, basketbalvelden, rugbyvelden, en meer.

Extra Bron van Inkomsten

Vandaag de dag vervangen LED-boards traditionele statische reclameborden en dienen ze als een extra bron van inkomsten voor sportclubs. De investering in digitale LED-technologie is aantrekkelijk omdat het op regelmatige basis merknamen en logo’s helder aan het publiek kan tonen. Het modulaire karakter van LED-perimeterborden maakt het mogelijk om meerdere sponsors af te beelden, wat leidt tot een aanzienlijke toename van inkomsten.

Een foto van de LED-borden op een indoor volleybal veld.

Modulaire LED-Borden

Het modulaire systeem van LED-perimeterborden maakt aanpassing aan elke lengte mogelijk, afhankelijk van de specifieke behoeften van adverteerders en instellingen zoals de UEFA. Deze borden bestaan uit modules van 250 x 250 mm en kunnen op maat worden gemaakt voor de klant. De meest voorkomende afmetingen van lage LED-schermen langs voetbalvelden zijn 250 x 100 cm. Het is ook mogelijk om twee rijen LED-borden te plaatsen, zolang dit het zicht van toeschouwers niet belemmert.

Plaatsing van LED-Boards: Indoor & Outdoor

LED-displays kunnen aan één of beide zijden van het stadion worden geïnstalleerd, zowel langs de lange zijde als achter de doelpalen aan de korte zijde van het sportveld. Dankzij hun modulaire karakter passen ze zich gemakkelijk aan verschillende locaties aan. Naast gebruik buitenshuis worden LED-boards ook veelvuldig binnen in sportzalen geplaatst.

Pixelpitch & Kijkafstand

De keuze van de Pixelpitch is afhankelijk van de kijkafstand. Hoe verder de kijkafstand, hoe groter de Pixelpitch kan zijn. Pixelpitch bepaalt de totale resolutie van een LED-scherm en daarmee de scherpte van het beeld. Een kleinere Pixelpitch betekent meer beeldpunten binnen het oppervlak en dus een scherper beeld.

LED-perimeter boarding is een essentieel onderdeel geworden van sportmarketing, waarbij het niet alleen dient als een krachtig reclamemiddel voor sponsors, maar ook als een slimme investering voor extra inkomsten voor sportclubs. Met de voordelen van energ