Het Belang van Pixelpitch voor LED-schermen bij DLC SportSystems

LED-strips met hoge kwaliteit

Introductie:

Bij DLC SportSystems begrijpen we dat de keuze voor een LED-scherm niet alleen gaat om de grootte en helderheid, maar ook om de pixelpitch, een cruciale factor die de totale resolutie en scherpte van het beeld bepaalt.

Wat is PixelPitch?

LED Scherm waarbij een basketballer in hoge kwaliteit te zien is, is klaar voor een dunk

Een pixel, in essentie een beeldpunt, vormt de basis van een LED-scherm. Deze pixels, bestaande uit één of meerdere LED's zijn gerangschikt in een patroon. De afstand tussen deze pixels wordt uitgedrukt als 'pixelpitch' (P) en gemeten in millimeters. Bijvoorbeeld, een P15 LED-scherm heeft een pixelpitch van 15 mm, wat betekent dat de afstand tussen twee pixels op het scherm 15 mm bedraagt.

Waarom is PixelPitch belangrijk?

Pixelpitch speelt een cruciale rol bij het bepalen van de totale resolutie van een LED-scherm. Hoe kleiner de pixelpitch, hoe meer beeldpunten er zijnop een oppervlakte , wat resulteert in een scherper beeld. De scherpte van het beeld hangt ook af van de kijkafstand en het type content dat wordt weergegeven. Voor gedetailleerde content, zoals afbeeldingen met veel details, is een kleinere pixelpitch vereist voor een optimale weergave.

Een vloer verwerkt met LED technologie

Hoe kies je de juiste PixelPitch?

Bij het selecteren van de juiste pixelpitch moeten verschillende factoren in overweging worden genomen. De grootte van het scherm, de toepassing en de kijkafstand zijn cruciale parameters. Het type content speelt ook een rol. Voor gedetailleerde beelden en tekst is een kleinere pixelpitch nodig. Het doel van het LED-schermbepaalt welke pixelpitch ideaal is voor een optimale kijkervaring. DLC Sportsystems zal daarom graag een bezoek brengen aan uw site en heel goed bevragen welke verschillende kijkervaringen er zullen zijn voor het LED-scherm. De grootte en de kijkafstand zijn jouw basiselementen om vanuit te vertrekken.

PixelPitch voor diverse LED-schermen

LED-scherm in een gebouw met het logo van DLC SportSystems

Voor indoor LED-schermen varieert de pixelpitch vaak al tussen 0.75 en 10 mm. Voor outdoor LED-schermen ligt dit bereik hoger omdat de kijkafstand buiten (bijna) altijd groter is dan binnen. Bij een LED-perimeter kiezen wij doorgaans voor een hogere pixelpitch omdat de content op LED-perimeter bijna steeds logo's van sponsors zijn, waaruit de kleinste details al zijn verwijderd. Daarnaast willen we benadrukken dat de lichtsterkte (NIT) ook heel sterk mee bepalend is bij de keuze voor een LED-scherm. Daarom is het niet logisch om pixelpitch als een alleenstaande feature te zien.

De toekomst van PixelPitch

Bij DLC SportSystems zijn we voortdurend bezig met productinnovatie en anticiperen we op toekomstige trends. In de afgelopen jaren hebben we een opmerkelijke evolutie gezien waarbij de pixelpitch steeds kleiner wordt. Wij zien pixelpitch niet als een geïsoleerd gegeven. Welke pixelpitch wenselijk is, wordt mee in de beslissingen omtrent lichtsterkte (NIT), de kijkafstand en de grootte van het scherm meegenomen.

Making Sports Smarter met DLC SportSystems

DLC Sport Systems, met meer dan 25 jaar ervaring als systeemintegrator, beveiligingsfirma en producent van hoogwaardige hardware, begrijpt als geen ander het belang van pixels op LED-schermen. Met duurzame LED-technologie levert DLC SportSystems niet alleen visuele pracht maar draagt het ook bij aan een lange termijn kostenbesparing. De naadloze integratie met andere systemen en technologieën maakt hun LED-oplossingen geavanceerd en geïntegreerd. DLC SportSystems garandeert niet alleen technologische uitmuntendheid maar biedt ook een 12/7 service aan, een zorgeloze gebruikerservaring en up-to-date software, en flexibele maatwerkoplossingen. Met meer dan 25 jaar expertise staat DLC SportSystems voor kwaliteit en betrouwbaarheid, waardoor sportclubs altijd up-to-date blijven met de nieuwste technologieën in de sportwereld. Voor meer informatie over onze LED-oplossingen, bezoek de DLC SportSystems-website.