Display as a Service: De Duurzame Revolutie in Beeldschermtechnologie

Een scoreboard die gebruikt wordt in Amerika.

In een wereld waarin technologie en innovatie de boventoon voeren, is het traditionele model van het kopen van producten aan het verschuiven naar een meer flexibele en duurzame benadering. Eén van de meest opvallende voorbeelden van deze verschuiving is het ‘Display as a Service’ model, dat een revolutionaire benadering biedt voor de verwerving en het gebruik van beeldschermen. In dit artikel gaan we dieper in op wat ‘Display as a Service’ precies inhoudt en waarom het steeds aantrekkelijker wordt in vergelijking met het traditionele aankoopmodel.

Het Display as a Service Model

Bij het ‘Display as a Service’ (DaaS) model blijft de leverancier, zoals in dit geval DLC SportSystems, eigenaar van het display en installeert het bij de klant voor een vooraf bepaalde periode, meestal variërend van 7 tot 15 jaar, afhankelijk van het contract. In plaats van een grote initiële investering voor de aankoop van het display, betaalt de klant een jaarlijkse vergoeding voor de diensten. Dit omvat niet alleen het gebruik van het display, maar ook andere essentiële elementen zoals installatie, service, demontage en zelfs elektriciteitskosten.

Duurzaamheid en Modulariteit

Een van de meest opvallende kenmerken van het DaaS model is de nadruk op duurzaamheid en modulariteit. Het display dat bij de klant wordt geïnstalleerd, is ontworpen met het oog op de lange termijn en minimaliseert verspilling op verschillende manieren.

 1. Duurzaam Ontwerp

  Het display is zo ontworpen dat het modulair is opgebouwd. Dit betekent dat het uit verschillende modules bestaat die gemakkelijk in elkaar kunnen worden geschroefd of geklikt. Dit maakt niet alleen de installatie eenvoudig, maar maakt het ook mogelijk om specifieke componenten te vervangen of te upgraden zonder het hele display te vervangen. Dit verlengt de levensduur van het display aanzienlijk en vermindert de impact op het milieu.

  Een afbeelding van de scoreboarden uit de Amerikaanse basket.

 2. Circulaire Economie

  Het DaaS model past naadloos in het concept van de circulaire economie, waarin producten en grondstoffen worden gemaximaliseerd en afval wordt geminimaliseerd. Aan het einde van de levensduur kan het display eenvoudig worden gedemonteerd en kunnen de verschillende componenten worden hergebruikt of gerecycled. Dit vermindert de hoeveelheid elektronisch afval en draagt bij aan een duurzamere toekomst.

Voordelen van Display as a Service

Nu we de basisbeginselen van het DaaS model hebben besproken, laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen ervan in vergelijking met het traditionele aankoopmodel.

 1. Lagere Kosten op de Lange Termijn

  Hoewel het DaaS model mogelijk hogere jaarlijkse kosten met zich meebrengt in vergelijking met een eenmalige aankoop, biedt het aanzienlijke voordelen op de lange termijn. Klanten vermijden grote initiële investeringen en kunnen hun budgetten spreiden over de looptijd van het contract. Dit maakt het toegankelijker voor organisaties met beperkte financiële middelen.

 2. Flexibiliteit en Upgrademogelijkheden

  Een van de meest aantrekkelijke aspecten van het DaaS model is de flexibiliteit ervan. Klanten hebben de mogelijkheid om hun displays te upgraden zonder de kosten van een volledige vervanging. Dit betekent dat ze altijd toegang hebben tot de nieuwste technologieën en functies zonder extra investeringen.

 3. Verminderde Milieubelasting

  Het DaaS model draagt aanzienlijk bij aan het verminderen van de milieubelasting. Door duurzaam ontwerp en de mogelijkheid tot recycling aan het einde van de levensduur, wordt de ecologische voetafdruk van displays aanzienlijk verkleind. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook bijdragen aan een positieve merkreputatie.

 4. Onderhoud en Service Inbegrepen

  In het DaaS model is onderhoud en service inbegrepen in de jaarlijkse vergoeding. Dit betekent dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over extra kosten voor reparaties of onderhoud. Het verzekert een optimale werking gedurende de hele levensduur van het display.

 5. Eenvoudige Budgettering

  Het jaarlijkse vergoedingsmodel maakt budgettering eenvoudig en voorspelbaar voor organisaties. Er zijn geen verrassingskosten, wat helpt om financiële stabiliteit te behouden.

  Een sfeerfoto van een LED board.

Het Toekomstperspectief

Het ‘Display as a Service’ model is niet alleen een slimme zakelijke zet, maar het belichaamt ook de verschuiving naar een meer duurzame en verantwoorde manier van zakendoen. Het benadrukt het belang van het verminderen van verspilling, het minimaliseren van de ecologische voetafdruk en het maximaliseren van de waarde voor klanten.

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt en waarin bedrijven zich moeten inzetten voor milieubewustzijn, is het DaaS model een lichtend voorbeeld van hoe technologiebedrijven kunnen bijdragen aan een groenere planeet.

Een foto van de toekomst van de LED-boards.

Het ‘Display as a Service’ model biedt een aantrekkelijke en duurzame alternatieve benadering van het gebruik van beeldschermen. Met lagere kosten op de lange termijn, flexibiliteit in upgrademogelijkheden, verminderde milieubelasting en de garantie van onderhoud en service, is het DaaS model een win-win voor zowel bedrijven als het milieu. Het is een illustratie van hoe zakelijke modellen kunnen evolueren om te voldoen aan de eisen van de moderne wereld, waar duurzaamheid en efficiëntie centraal staan.

In de komende jaren kunnen we verwachten dat meer bedrijven deze benadering omarmen en dat het DaaS model een prominentere rol zal spelen in diverse industrieën. Het biedt niet alleen voordelen op het gebied van kosten en duurzaamheid, maar ook de kans om te gedijen in een snel veranderende zakelijke omgeving.